26.6. 2024
| Poradna Servis

Letní cesty bez vedra v autě: Zajistěte si včas servis klimatizace

Možná jste se již v podobné situaci ocitli. Venku je nejméně 30°C a chcete si vychladit auto. Ale vaše klimatizace začíná selhávat. Někdy chladí, někdy ne. Anebo dokonce přestane chladit úplně. Tahle nepříjemná zkušenost může být způsobena nedostatkem chladiva. Myslete proto před létem na servis a plnění klimatizace. Abyste se na cestách kvůli nesnesitelnému vedru necítili jako v pekelné říši.
Poradna Servis
Letní cesty bez vedra v autě: Zajistěte si včas servis klimatizace

Klimatizace nechladí? Možná z ní uniká chladící směs

Vaše klimatizace může selhat z různých důvodů. Jedním z nich může být únik chladiva. Pravidelná údržba klimatizace je proto nezbytná. Pokud máte podezření, že vaše klimatizace nefunguje správně, naši odborníci v TASY provedou komplexní kontrolu funkčnosti systému. Díky testu těsnosti a odbornému poradenství mohou navrhnout vhodný postup opravy.

 „Lék“ na potíže? Pravidelný servis a plnění klimatizace

Prevence je vždy lepší než oprava. Proto doporučujeme provést servis klimatizace alespoň jednou ročně, ideálně před letní sezonou. Pravidelná údržba zahrnuje kontrolu těsnosti systému, doplnění chladiva, výměnu kabinového filtru a dezinfekci klimatizace, nejlépe ozónem. Všechny tyto úkony prodlužují životnost klimatizace a zajišťují příjemnou jízdu ve vychlazeném autě.

Jak probíhá profesionální plnění klimatizace u nás v TASY?

V TASY používáme profesionální techniku pro plnění klimatizace. Každý krok údržby je pečlivě kontrolován a zabezpečen. Od odsávání a recyklace chladiva až po doplnění oleje a naplnění novým chladivem. Provádíme servis a plnění klimatizace jak u starších vozidel s chladivem R134a, tak u moderních vozů s novějším typem chladiva R1234yf.

brunette-businesswoman-inside-car.jpgImage by Freepik 

Cena plnění klimatizace se odvíjí od typu chladiva a jeho možství 

Cena plnění klimatizace se odvíjí od typu chladiva a množství, které je potřeba doplnit do vašeho vozu. Orientační cenu najdete v našem Autoservis ceníku. Pokud máte dotaz ohledně kalkulace ceny plnění klimatizace, neváhejte nás kontaktovat.

Tabulka plnění klimatizace. Kde najdete informace o typu chladiva pro váš vůz? 

Nejste si jistí, jaké chladivo váš vůz potřebuje? Informace o typu chladiva a jeho potřebném množství můžete najít v běžně dostupných tabulkách plnění klimatizace dle značky, modelu a roku výroby vozidla. Typ chladiva, použitého ve vašem vozidle, zjistíte také na štítku umístěném pod kapotou v přední části motorového prostoru.

Plnění klimatizace doma. Je to vhodné řešení?  

Neodborné plnění klimatizace doma může poškodit váš systém a zkrátit jeho životnost. Plnění klimatizace doma vám proto nedoporučujeme. Svěřte péči o klimatizaci kvalifikovaným mechanikům, kteří zajistí bezproblémový chod vašeho systému. 

Tip na závěr: Zapínejte klimatizaci po celý rok 

Pravidelné zapínání klimatizace po celý rok a její vypnutí před zhasnutím motoru pomáhá udržet systém v dobrém stavu.

Hledáte kvalitní plnění klimatizace v Brně? Spolehněte se na TASY. Nabízíme také dezinfekci klimatizace ozonem a další služby v našem autoservisu.